mi-a ramas ceva material de la tortul sotului si am facut aceste mini tortulete,ornate cu frunze si flori de frangipan facute din pasta de zahar
-200 gr ciocolata 70% cacao
-60 gr unt
-80 gr zahar praf(5 linguri cu varf)
-90 gr faina(5 linguri cu varf)
-4 oua mari
albuse spuma,
galbenuse puse cate unul in ciocolata cu untul topite(un minut si jumatate in microunde)
adaugam cate o lingura albus si amestecam cu furculita,usor,de sus in jos
faina cernuta,cate putin,amestecat la fel
punem in tava unsa cu unt
la cuptor,mijloc,180 pentru 25 minute
am taiat cu un pahar si am lipit cate 2 rondele
pasta de zahar
prezint modul de lucru pt Lady Butterfly,
pt cine doreste sa lucreze cu pasta de zahar propie
1. folosesc:2 gr gelatina praf in 7 ml apa --imuiat si tinut pe aburi,mestecand--pana se dizolva--
2.zaharul praf(sa fie praf)-200 gr il pun intr-un castron si in mijloc pun 10 gr glucoza lichida
3.adaug gelatina dizolvata,mestecand continuu,apoi pun pe planseta si framant continuu,cu cate foarte putin zahar praf,cam o ora si jumatate,trebue rabdare multa
4.cand invartind intre degete putem face o petala,lasam mingiuta intr-o punga chiar daca n-am terminat 200 gr de zahar praf,il vom folosi la modelat
5.luam cate putina pasta,intindem pe plansa cu zahar praf,taiem petale,le lasam putin sa se usuce,apoi le modelam de final
ne putem ajuta cu unt ,daca pasta cere,oricum pentru unvelit tortul trebue putin unguent
hai succes,nu e greu
These are just beautiful. I'll wager they taste every bit as good as they look. I hope you have a great day. Blessings...Mary
RăspundețiȘtergereCe prezentare frumoasa,felicitari!
RăspundețiȘtergereExtraordinara prezentarea si produsul de 10!+
RăspundețiȘtergereSuperbe,Ina!
Extaordinara ideea.Am crezut ca sunt ghivece cu flori adevarate .Felicitari!
RăspundețiȘtergereFoarte elegante prajiturelele tale si floricelele nu mai spun!!!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara minunata!!!
Foarte frumos! Ai un talent extraordinar...si se vede in tot ce faci. Extraordinar de frumos...florille sant incredible! O zi placuta!
RăspundețiȘtergereAsta este arta! Foarte frumoase prajiturelele!
RăspundețiȘtergereCe tortulete minunate ai facut ! ce inseamna pasta de zahar frangipani? nu ca as face eu vreodata asa ceva,dar din curiozitate.stiu,ca am si facut,crema frangipane este o crema,pasta cu migdale.o fi si pasta de zahar cu migdale ?
RăspundețiȘtergereva multumesc mult tuturor
RăspundețiȘtergerePansy frangipan,sant florile unui copac de pe aici
Ina foarte frumoase prajitirile tale !
RăspundețiȘtergereWoooow, ce bine arata!!! SUPER! Pupici si o zi minunata!
RăspundețiȘtergerejos palaria,sunt superbe!!!!bravo Ina!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc ,sant si foarte bune,iar am facut ca au fost prea putine sa ne saturam
RăspundețiȘtergereFoarte frumos!
RăspundețiȘtergereDe fiecare data, ceea ce iese din mana ta arata extraordinar! Esti foarte creativa, dar cred ca esti si foarte buna si luminoasa!
Vizita la tine pe blog e intotdeauna o incantare!
Un sfarsit de saptamana frumos, asa ca sufletul tau! :)
multumesc mult,te astept mereu, si tie un sfarsit de saptamana,pupici
RăspundețiȘtergereSuperb arata prajiturelele... Felicitari si pt rabdare...
RăspundețiȘtergereCe dragalase sunt! merita puse-n vitrinuta la cofetarie,sa palesca de invidie celelalte prajituri
RăspundețiȘtergereWauu...sunt superbe! Felicitari!!
RăspundețiȘtergereva multumesc,o zi buna
RăspundețiȘtergerethank Jay for awards
Arata super! Mie imi plac la nebunie florile frangipani pentru ca sunt foarte simple si totodata de efect. Nu mi-ar strica si mie un minitortulet din ala, pentru mama pentru ca vine acasa si vreau ceva simplu dar care sa o impresioneze. Doar ca nu prea imi iese pasta de zahar...
RăspundețiȘtergereMultumesc ina!:* Esti o scumpa!>:D<
RăspundețiȘtergerelook absolutely beautiful! gloria
RăspundețiȘtergereSuperbe sunt prajiturile tale
RăspundețiȘtergeremultumesc,Gloria,Myra
RăspundețiȘtergere