duminică, 17 octombrie 2010

biscuiti la cafea


biscuiti sant foarte buni,puteti face cat de multi,sant usor de facut si deosebiti la gust

ingrediente:pt 15 biscuiti:
40 gr faina
50 gr unt
25 gr zahar
30 gr pistachio(mixati putin,sa nu fie praf)
50 gr migdale mixate bine
o lamaie rasa

se taie untul cubulete mici,amestecam cu restul,cu mana,5-10 minute,formam cu mana biscuitii,ii asezam in tava pregatita cu hartie de copt si-i lasam 2 ore in frigider
 scoatem tava,punem cuptorul la 180, la mijloc,14 minute,dupa lasam cuptorul sa mearga doar sus,la 220 pentru 4 minute

se scot cu hartia din tava,se lasa sa se raceasca
mai tarziu vom pune deasupra

crema:

50 gr de ciocolata cu alune intregi  plus 20 gr unt,si putina ciocolata alba,sau 2 bomboane lindor din ciocolata alba,topite
taiam ciocolata foarte mic cu cutitul( o lasam la temperatura camerei mai mult ),untul cubulete,punem intr-un castronel
pe care il lasam cateva minute intr-un vas cu apa fierbinte,mestecam bine

punem cate o lingurita deasupra fiecarui biscuit

se vor pastra in frigider

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu