sâmbătă, 16 octombrie 2010

chiftele in sos

mereu m-am intrebat cum facea mamica chiftele foarte pufoase,stiam ce ingrediente dar niciodata nu-mi ieseau la fel,am incercat de cateva ori si iata chiftele pufoase in sos de rosii

 ingrediente:
3 linguri ulei
1 l apa
o foaie dafin
270 gr  pasta de rosii dulce
3 oua
30 gr ceapa
20 gr morcov
20 gr usturoi
90 gr cartof curatat
785 gr carne de vita fara grasime
40 gr paine plus 100 gr lapte
sare,piper,patrunjel
timp:o ora,ies 45-50 chiftele

punem intr-o oala(eu folosesc oala electrica pentru fiert orez-sa nu sara sosul,dar poate fi folosita o oala  mai mare cu bun capac)3linguri ulei,1 l apa,,sare,piper,o foaie dafin,pasta de rosii  dulce-270 gr(2 cutiute),sare ,piper,boia iute(daca va place)lasam sa fiarba si in acest timp,

-punem in mixer:1 ou,30 gr ceapa,20gr morcov,20 gr usturoi,mixam  bine
asta adaugam in 785 gr carne de vita tocata fara grasime,o felie paine (40 gr)inmuiata in 100 gr lapte,2 oua,patrunjel tocat,sare,piper,amestecam f bine,in timp ce fierbe cartoful,adaugam si piureul dupa ce s-a fiert bine,amestecam iar -formam cu lingura chiftelele(compozitia va fi un pic moale-asa trebue)
umezim mereu mana,(un castrunel cu apa alaturi)luam cate o chiftea ,o invartim bine in palme si aruncam in sos,una cate una,acoperim si lasam  40 minute sa fiarba

servim cu orez fiert,paste,,piure,,ce dorim,sant foarte  bune,ma duc sa mai  mananc putin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu