joi, 18 august 2011

prajitura cu ciocolata

mi-a  ramas ceva  material de la tortul sotului si am facut aceste mini tortulete,ornate cu  frunze si  flori  de frangipan facute din pasta de zahar

-200 gr ciocolata 70% cacao
-60 gr unt
-80 gr zahar praf(5 linguri cu varf)
-90 gr faina(5 linguri cu varf)
-4 oua mari

albuse spuma,
galbenuse puse cate unul in ciocolata cu untul topite(un minut si jumatate in microunde)
adaugam cate o lingura albus si amestecam cu furculita,usor,de sus in jos
faina cernuta,cate putin,amestecat la fel
punem in tava unsa cu unt
la cuptor,mijloc,180 pentru 25 minute
am taiat cu un pahar si am lipit cate 2 rondele

pasta de zahar
prezint modul de lucru pt Lady Butterfly,
pt cine doreste sa lucreze cu pasta de zahar propie

1. folosesc:2 gr gelatina praf in 7 ml apa --imuiat si tinut pe aburi,mestecand--pana se dizolva--
2.zaharul praf(sa fie praf)-200 gr il pun intr-un castron si in mijloc pun 10  gr glucoza lichida
3.adaug gelatina dizolvata,mestecand continuu,apoi pun pe planseta si framant continuu,cu cate foarte putin zahar praf,cam o ora si jumatate,trebue rabdare multa
4.cand invartind intre degete putem face o petala,lasam mingiuta intr-o punga chiar daca n-am terminat 200 gr de zahar praf,il vom folosi la modelat
5.luam cate putina pasta,intindem pe plansa cu zahar praf,taiem petale,le lasam putin sa se usuce,apoi le modelam de final
ne putem ajuta cu unt ,daca pasta cere,oricum pentru unvelit tortul trebue putin unguent

hai succes,nu e greu

24 de comentarii:

  1. These are just beautiful. I'll wager they taste every bit as good as they look. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce prezentare frumoasa,felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Extraordinara prezentarea si produsul de 10!+
    Superbe,Ina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Extaordinara ideea.Am crezut ca sunt ghivece cu flori adevarate .Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte elegante prajiturelele tale si floricelele nu mai spun!!!
    Pupici si o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! Ai un talent extraordinar...si se vede in tot ce faci. Extraordinar de frumos...florille sant incredible! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta este arta! Foarte frumoase prajiturelele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce tortulete minunate ai facut ! ce inseamna pasta de zahar frangipani? nu ca as face eu vreodata asa ceva,dar din curiozitate.stiu,ca am si facut,crema frangipane este o crema,pasta cu migdale.o fi si pasta de zahar cu migdale ?

    RăspundețiȘtergere
  9. va multumesc mult tuturor
    Pansy frangipan,sant florile unui copac de pe aici

    RăspundețiȘtergere
  10. Ina foarte frumoase prajitirile tale !

    RăspundețiȘtergere
  11. Woooow, ce bine arata!!! SUPER! Pupici si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  12. jos palaria,sunt superbe!!!!bravo Ina!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc ,sant si foarte bune,iar am facut ca au fost prea putine sa ne saturam

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte frumos!
    De fiecare data, ceea ce iese din mana ta arata extraordinar! Esti foarte creativa, dar cred ca esti si foarte buna si luminoasa!
    Vizita la tine pe blog e intotdeauna o incantare!
    Un sfarsit de saptamana frumos, asa ca sufletul tau! :)

    RăspundețiȘtergere
  15. multumesc mult,te astept mereu, si tie un sfarsit de saptamana,pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Superb arata prajiturelele... Felicitari si pt rabdare...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce dragalase sunt! merita puse-n vitrinuta la cofetarie,sa palesca de invidie celelalte prajituri

    RăspundețiȘtergere
  18. va multumesc,o zi buna
    thank Jay for awards

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata super! Mie imi plac la nebunie florile frangipani pentru ca sunt foarte simple si totodata de efect. Nu mi-ar strica si mie un minitortulet din ala, pentru mama pentru ca vine acasa si vreau ceva simplu dar care sa o impresioneze. Doar ca nu prea imi iese pasta de zahar...

    RăspundețiȘtergere