pentru 10 ardei ,potriviti de mari
pentru umlutura:
--1 kg carne tocata de vita fara grasime(aici nu e porc)
--60 gr orez
--50gr pasta de rosii,dulce
--o mana de patrunjel ,putin marar-taiate marunt
--o ceapa tocata marunt si prajita pana devine transparenta intr-o lingura de ulei masline
--sare,piper...
toate se amesteca foarte bine,adaugand din cand in cand apa-o cescuta
--2 rosii mari(pentru capacele)
se curata ardeii, se scoate capacul,se introduc 10 minute in apa clocotita,se scurg,se prajesc in 2 linguri ulei de masline,se umplu,punem capacele de rosii,si-i asezam intr-o oala ,acoperim cu apa
in apa punem:
4 rosii tocate foarte marunt,o lingura de pasta rosii dulce-condimentata,sare,piper,o frunza de dafin
fierbem o ora de cand clocoteste apa
se servesc cu smantana si iaurt
------daca vrem carne de porc(cat mai putina grasine) nu trebue sa prajim ceapa,restul ramane la fel
------ca sa nu lacrimati cand tocati ceapa tineti-o intr-o punga in frigider
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu