pornim cuptorul la 180 ,pregatim tava cu oven bags unsa cu ulei,pe ambele parti sa se aseze bine in tava ,mixam nucile,ca dureaza foarte repede prepararea blatului, 15 min ,
blatul:
--6 albusuri batute spuma
--5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar si o lingura de cacao se mixeaza pana se face maioneza
adaugam cate o lingura de albus in maioneza,mixand continuu,pana se termina albusul
apoi adaugam 15 linguri cu varf de nuca pisata(atentie sa nu fie amara) si amestecam cu furculita de sus in jos,usor,continuam in timp ce-l punem in tava si chiar si in tava putin ca sa nu se aseaze pe fundul tavii nuca,apoi repede in cuptor la 180 - ,la mijloc,10 min--apoi lasam focul doar jos inca 20 min
sirop:
se fierbe 20 min 10 prune rotunde,negre, cu zahar ,atat cat sa ramana siropul usor acrisor,strecuram si-l lasam sa se raceasca
crema alba:
A--100 gr unt,la temperatura camerei
70 gr zahar pudra
se mixeaza pana se face spuma
B--200 gr smantana proaspata
30 gr zahar pudra
se mixeaza pana se face frisca
amestecam crema A-usor cu furculita,de jos in sus,adaugand cate putin din B
taiam in 2-si insiropam blatul,punem la mijloc crema alba,si lasam la frigider
crema neagra:
- 150 unt
- 150 zahar pudra
- o lingurita de ness frecat cu un galbenus si o lingura cacao
astea toate se mixeaza pana se face spuma(e perfecta si pentru biscuiti,,)
scoatem tortul si-l ornam
100 gr-ciocolata alba topita- sus, crema maro,pe margine si 100 gr ciocolata 70 % cacao plus
25 gr.miere pentru trandafiri
bunnnn tortul! l-ai ornat frumos!:)
RăspundețiȘtergeremultumesc,nu e greu,dar dureaza ceva,se putea mai bine
RăspundețiȘtergerecu asta m-ai dat gata!!! cum ai taiat merele asa frumos? foarte dragut, felicitari! gustul cred ca e pe masura!
RăspundețiȘtergere