vineri, 6 august 2010

tort de nuca

pornim cuptorul la 180 ,pregatim tava cu oven bags  unsa cu ulei,pe ambele parti sa se aseze bine in tava ,mixam nucile,ca dureaza foarte repede prepararea  blatului,  15 min ,
  blatul:
    --6 albusuri batute spuma
    --5 galbenusuri  cu 5 linguri de zahar si o lingura de cacao se mixeaza pana se face maioneza

adaugam cate o lingura de albus in maioneza,mixand continuu,pana se termina albusul
apoi adaugam 15 linguri cu varf de nuca pisata(atentie sa nu fie amara) si amestecam cu furculita de sus in jos,usor,continuam in timp ce-l punem in tava si chiar si in tava putin ca sa nu se  aseaze pe fundul tavii  nuca,apoi repede  in cuptor la 180 - ,la mijloc,10 min--apoi lasam focul doar jos inca 20 min

sirop:
se fierbe 20  min 10 prune rotunde,negre, cu zahar ,atat cat sa ramana siropul usor acrisor,strecuram si-l lasam sa se raceasca


crema alba:
A--100 gr unt,la temperatura camerei
        70 gr zahar pudra
se mixeaza pana se face spuma

B--200 gr smantana proaspata
       30 gr zahar pudra
se mixeaza pana se face frisca

amestecam crema A-usor cu furculita,de jos in sus,adaugand cate putin din  B

taiam in 2-si insiropam blatul,punem la mijloc crema alba,si lasam la frigider
crema neagra:
     - 150 unt
     - 150 zahar pudra
     -   o lingurita de ness frecat cu un galbenus si o lingura cacao
astea toate se mixeaza pana se face spuma(e perfecta si pentru biscuiti,,)

scoatem tortul si-l ornam

100 gr-ciocolata alba topita- sus, crema maro,pe margine si  100 gr ciocolata 70 % cacao plus

25 gr.miere pentru trandafiri

3 comentarii:

  1. bunnnn tortul! l-ai ornat frumos!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc,nu e greu,dar dureaza ceva,se putea mai bine

    RăspundețiȘtergere
  3. cu asta m-ai dat gata!!! cum ai taiat merele asa frumos? foarte dragut, felicitari! gustul cred ca e pe masura!

    RăspundețiȘtergere