miercuri, 4 august 2010
chek bobocel
facem un pandispan:
-3 oua
-30 gr -zahar(3 linguri)
-3 linguri de faina
-o lingura cacao
A-albus batut spuma
B-galbenusele cu zahar,mixate pana se face o maioneza
se adauga cate o lingura de albus in maioneza,mizand continuu,pana se termina albusul,din asta
se pune o cantitate mica in primul castron(cam 1/2 cana)si usor cu furculita se amesteca
cacao cernuta,de sus in jos.
in celalalt castron punem faina cernuta si amestecam la fel,de sus in jos cu furculita,usor pana
se incorporeaza toata faina.
ungem oven bag si punem in tavita, toata cantitatea alba in tava,apoi cea cu cacao
si cu furculita facem cercuri in tava de sus in jos
apoi in cuptor la 180-la mijloc, 10 min,dupa ,lasam doar jos focul inca 15 min
pregatim crema:
A -3 linguri gris
-25 gr zahar
-350 ml lapte
fierbem la foc potrivit 15 min,dupa ce s-a racit il mixam
B -100 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 50 gr capsuni mixate
se mixeaza untul cu zahar(in castronul pus in punga sa nu sara crema) apoi usor capsunile,cate putin.
se amesteca usor cu furculita A cu B ,daca nu e usor acrisor ,adaugam putin suc de lamaie
si lasam crema o jum de ora la frigider
dupa ,pe un celofan ,pe cate o felie pandispan,se pune o ligura cu varf crema
se impacheteaza ,strangandu-se bine la capete,sa-l strangem putin
se lasa pana a-2-a zi in frigider,se taie in diagonala
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
interesanta reteta! imi place faza cu punga sa nu sara crema:))de ce nu m-am gandit oare la asa ceva?:)))
RăspundețiȘtergeream inceput sa folosesc cand am vazut ca-mi sar icrele din castron,ha,ha,ha
RăspundețiȘtergerefiecare bucatarie are trucurile ei