miercuri, 4 august 2010

chek bobocel



facem un pandispan:
        -3 oua
       -30 gr -zahar(3 linguri)
        -3 linguri de faina
        -o lingura cacao





A-albus batut spuma
B-galbenusele cu zahar,mixate pana se face o maioneza


se adauga cate o lingura de albus in maioneza,mizand continuu,pana se termina albusul,din asta
se pune o cantitate mica in  primul castron(cam 1/2 cana)si usor cu furculita se amesteca
cacao cernuta,de sus in jos.

in celalalt castron punem faina cernuta si amestecam la fel,de sus in jos cu furculita,usor pana
se incorporeaza toata faina.
ungem oven bag si punem in tavita, toata cantitatea alba in tava,apoi cea cu cacao
 si cu furculita facem cercuri in tava de sus in jos

apoi in cuptor la 180-la mijloc, 10 min,dupa ,lasam doar jos focul inca 15 min


pregatim crema:
A -3 linguri gris
  -25 gr zahar
  -350 ml lapte
   fierbem la foc potrivit 15 min,dupa ce s-a racit il mixam

B -100 gr unt
  - 50 gr zahar pudra
  - 50 gr capsuni mixate
  se mixeaza untul cu zahar(in castronul pus in punga sa nu sara crema)  apoi usor capsunile,cate putin.




se amesteca usor cu furculita A cu B ,daca nu e usor acrisor ,adaugam putin suc de lamaie
si lasam crema o jum de ora la frigider
dupa ,pe un celofan ,pe cate o felie pandispan,se pune o ligura cu varf crema






se impacheteaza ,strangandu-se bine la capete,sa-l strangem putin



se lasa pana a-2-a zi in frigider,se taie in diagonala

2 comentarii:

  1. interesanta reteta! imi place faza cu punga sa nu sara crema:))de ce nu m-am gandit oare la asa ceva?:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. am inceput sa folosesc cand am vazut ca-mi sar icrele din castron,ha,ha,ha
    fiecare bucatarie are trucurile ei

    RăspundețiȘtergere