--- 250 carne de vita
---200 piept de pasare
---350 morcov(taiat cubulete si stors)
---3 oua fierte
se pun la fiert,se scot in functie de fierbere-atentie sa nu fie prea moale morcovul si cartoful sa nu se sfarme
---200 gr castravete murat(taiat cubulete si stors)
---200 gr gogosari(taiat cubulete si stors)
(daca nu sant gogosari murati ,,aici nu sant
se fierb in otet felii din 3 ardei gras,mare,rosu cu putina sare,o lingura ulei,o lingura apa(otetul e foarte slab,o lingurita zahar)se fierb pana intra usor furculita in feliile de ardei gras.
Rece se taie cubulete
gustul e apropiat celui de gogosar murat pentru ca ardeii sant foarte dulci
in QATAR sant ardei grasi din Olanda,mari si dulci )
toate se taie,plus albusele de oua ,cubulete cat mai mici,si toate egale,pe cat posibil
amestecam adaugand ,
o lingura de mustar
3 linguri maioneza
sare,piper---se pune pe farfurie presand bine
facem maioneza,in 10 minute: din 3 galbenuse fierte si 3 galbenuse nefierte,o lingurita mustar,o lingurita de cartof pisat bine(din acela sfaramicios),zeama de la o lamaie,300 ml ulei,sau mai mult,cata maioneza vrei,eu pun si o jum lingurita de sare de lamaie diluat in o lingura de apa rece-ii da un gust mai bun maionezei,mai acrisoara
se amesteca intai cu furculita,cateva minute,apoi cu mixerul,adaugand cate o lingurita ulei,cate putina zeama lamaie,si la urma apa cu sare de lamaie
apoi ornam
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu