marți, 10 august 2010

pizza-sabinut

facem o coca din:
--200 gr faina ALBA
--150 ml apa calda
--3 gr drojdie uscata
--1 gr sare
--1/2 gr zahar
--10 gr unt

se amesteca drojdia,zaharul,putina faina si putina apa calduta,se lasa 10 min sa creasca dublu
se pune restul de faina,restul de apa,apoi sarea,putin unt,se amesteca cu furculita
va fi o coca  moale,ungem mainile cu unt si o intindem,pe hartia de copt
o lasam langa foc sa creasca,20 min

in timpul asta pregatim:
-80 gr cascaval ras(eu folosesc huidu)
-135 gr mozzarella rasa
-230 gr,masline ,ciuperci(taiate si stoarse)
-145 gr salam, carnati,ce ramane prin frigider
-100 gr pasta de rosii-groasa, dulce,--saram si condimentam
-o rosie,se inlatura partea cu seminte,se taie si se stoarce putin
-1/2 ardei gras,taiat feliute

punem in tava ,intai pasta de rosii,o intindem usor cu lingurita,ca mai creste coca(invartim mereu tava,care ramane langa foc),punem cascavalul ras,apoi presaram-- fara sa apasam --,toate celelalte,piper, boia iute
la urma mozzarela rasa,care va intra prin toate,la copt
si la cuptor,pe mijloc,la 180 -35 min

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu