joi, 19 august 2010

ciulama de pui cu ciuperci

ingrediente:
-pui -1kg
-300 gr ciuperci
-2 linguri ulei
-lapte 200 ml
-3 linguri faina
-600 ml apa-aproximativ
-200 gr puff pastry
-2 maini paste fundite
-100 gr smantana,-sare,piper

timp de prepapare-o ora,vom avea 4 portii

--intr-o cratita, pe foc mare,punem 2 linguri ulei si puiul portionat,dupa ce se rumeneste adaugam ciupercile(curatate de pielite si taiate)se rumenesc si ele,adaugam faina,laptele si lasam sa fiarba,35 minute,la foc mic,mestecam din cand in cand.
la final ,dam jos de pe foc si amestecam smantana
(eu faina o pun in o sticla de plastic cu 400 ml apa si o bat bine,pana se dizolva ca sa nu faca cocoloase la fiert)
in acest timp fierbem pastele,in apa cu putina sare si un pic ulei-20 min.


facem si cosuletele din puff pastry  decongelate
le punem in forme (eu am din aluminiu)si la cuptor 25 min la 180

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu