marți, 24 august 2010

fasole batuta cu grill..




punem la fiert  1 kg de fasole cu un pumn sare mare , cand clocoteste,lasam  2,3 min,apoi strecuram si spalam fasolea,punem din nou la fiert cu multa apa,continuam la foc potrivit  pana fierbe f bine,la final sa ramana f putina zeama

dupa ce a fiert,-jumatate mixam cu sare,ulei,si usturoi (cat ne place) va fi garnitura la grill-cotlete miel
                      -jumatate mixam cu sare,ulei si pe deasupra un sos de ceapa,va fi garnitura pentru grill-pulpe de pui

sosul de ceapa:
intr-o cratita punem o ceapa mica ,tocata fin,cu o lingura de ulei , calim pana e transparenta ceapa(fara sa se coloreze)dupa ,adaugam 20 gr pasta de rosii dulce, cate putina apa,pana terminam 100 ml apa,fierbem cel putin o jumatate de ora,cratita sa fie bine acoperita,adaugam boia de ardei dulce sau iute,sare,piper,cand e gata,mixam sau pasam ,punem peste fasolea dulce

atentie:cratita se da jos de pe foc de fiecare data cand adaugam apa,altfel stropim cu sos peretii
         :sarea e pentru eliminarea tariei-va fi ok pentru stomac dupa,poti manca cat vrei fara probleme
         :cand tai ceapa numai lacrimezi daca e tinuta mereu intr-o punga in  frigider 
         :daca e prea multa fasole,pui in pungute in congelator,si o mixezi cand ai nevoie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu