joi, 19 august 2010

supa de rosii cu bilute umplute

va  propun o supa de rosii
dupa ce  mananci o portie,o sa tot deschizi frigiderul ca mai vrei
-rosii 2 kg
-o ceapa mica
-putin morcov
-radacina de patrunjel
-celery( telina)
-2 linguri ulei,sare,o legatura patrunjel,boia de ardei(dulce sau iute),piper
-70 gr -pasta de rosii 

ingrediente bilute:

-un ou,faina,sare
-branza topita
-o ciuperca proaspata

timp de preparare:o ora

....intr-o oala cu un litru si jumate apa,punem la fiert  rosiile, uleiul,ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina ,tocate mari.
----dupa 45 min,punem coditele de patrunjel taiate,boiaua de ardei,piperul,pasta de rosii si mai lasam sa fiarba 15 min.

---din un ou,putina sare,  faina,facem o coca buna de intins,o lasam o jumatate ora acoperita cu un castron.
---taiem marunt ciuperca proaspata

dupa,jumatate de ora pudram degetele cu faina si facem bilute din coca,o intindem cat un banut,ungem in mijloc  cu branza topita ,punem si o bucatica mica de ciuperca,si inpachetam biluta -atentie nu  folosim prea multa faina ca raman tari dupa fierbere.


---dupa ce am terminat de facut bilutele,le punem la fiert ,separat, 20 minute,intr-o alta oala in care punem cateva polonice din supa.
---la final,scoatem  din supa,morcovul,telina,ceapa,radacina de patrunjel ,pasam supa cu rosiile si adaugam si zeama cu bilutele fierte.
---o sa iasa 6 portii de supa(mamica spunea:''putin si bun'')servim cu patrunjel tocat,calda sau rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu