luni, 18 iulie 2011

paine arabeasca

pentru 8 painici:
200 gr faina
120 ml apa calduta
4 gr sare
4 gr drojdie uscata

amestecam intr-un castronel drojdia cu putina apa calda,putina faina,lasam 10 minute
adaugam toata apa,mestecand cu furculita,faina(lasand 20 gr pentru format painici)sarea,framantam 15-20 minute,acoperim si lasam la crescut o ora

dupa o ora,
punem cuptorul la 220, gratarul pe linia de sus,bagam o tava cu pereti inalti  sa se incinga
si pe aragaz,una sau 2 tavi de clatite sa se incinga

adaugam faina oprita,framantand,impartim coca in 8 ,cat mai egal,intindem cat mai rotund pe masura ce  le punem  in tigaia incinsa ,un minut, ca pe clatita ,pana apar basicute



si cu partea coapta punem in tava din cuptor pentru 3 minute
tot timpul pana vom coace cele 8 painici,tava ramane in cuptor
doar sus la  tigaia de clatita oprim focul  dupa ce am facut prima serie si dam foc sa se incinga , un minut,pentru urmatoarea serie(eu fac cate 2)
painicile raman asa chiar si a-2-a zi(daca raman desigur,
dupa ce se racesc ,se pastreaza intr-o punguta)
asa am mancat intr-un restaurant qatarez,mi-au placut foarte mult,ma bucur ca pot face

36 de comentarii:

  1. nu stiam reteta.cu siguranta o sa incerc.pup

    RăspundețiȘtergere
  2. incearca,dar trebue respectat timpul de coacere,un minut sus,3 in cuptor,tava foarte sus

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superrrrrr!nu am facut niciodata...trebuie incercata...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow! Multumesc mult pentru reteta, ma batea sotul la cap de ceva vreme sa ii fac lipii din astea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos arata,as fi tentata sa-ncerc,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. fetelor trebue incercat,sant foarte gustoase,potrivite pentru hummus si putin mai mari pentru shaorme si e o placere sa le faci,simplu,rapid

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata... parca sint lipiile pe care le mincam cind eram copil... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesante,daca am inteles bine ,cand o pun in cuptor nu trebuie sa intorc paine ,o pun exact cu partea coapta in jos?

    RăspundețiȘtergere
  9. da,o lasi 3 minute si o scoti,tava ramanand inauntru

    RăspundețiȘtergere
  10. fetelor va pup si eu o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
  11. Ina, waw, lipia din asta mancam in Israel cu humus, foarte bun, as fi mancat numai lipie cu humus si rosii in fiecare zi !

    RăspundețiȘtergere
  12. da,Mandala,.incearca,e foarte usor,dureaza coca de paine,o ora,dupa e simplu

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata imbietor...

    Multumesc ca m-ai descoperit tu. Asa am descoperit si eu blogul tau minunat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc mie ca am descoperit blogul tau. o sa vin zilnic sa vad ce pregatesti. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac painicile arabesti! pupici

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata ca niste pernite! Sunt haioase!Si vad ca raman asa, umflatele si dupa racire. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce minunat arata!
    Abia astept sa incerc si eu!
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum am inteles eu cum e treaba ca sa ramana gaurite...ma intereseaza mult pentru shawarma...bineinteles ca trec reteta la preferite.
    O SEARA PLACUTA SI PUPICI!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. arata foarte bine!! ma bate deja gandul sa incerc si eu!!merci pentru reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. oauuuu...cat de bine arata...!!!!.cu siguranta o sa incerc retetaaaa....pupici

    RăspundețiȘtergere
  21. Le-am facut si eu ,sant minunate si simple de pregatit!Mersi mult de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  22. trebue incercat ca sant bune
    cu placere Angela,eu fac mereu pentru hummus

    RăspundețiȘtergere