luni, 11 iulie 2011

hummus

 cine nu a mancat hummus nu stie ce pierde
noua ne place mult asa ca tot am testat retete pana am gasit-o pe cea potrivita
iata scriu reteta sa nu o uit pentru urmatoarea portie de hummus
si pentru cei ce doresc sa incerce

pentru 2 persoane:

a-200 naut
fiert 4-5 ore in 4,5 l apa(daca nu e tinut o noapte in apa)
cand clocoteste apa se acopera oala  cu un bun capac si se lasa pe foc potrivit

b-30 -40gr seminte susan,intr-o  tava se pun in cuptor ,la mijloc,180,pentru 4-5 minute,scutrand tava din cand in cand(trebue doar sa se aureasca-altfel se amareste)
dupa ce se rumenesc semintele,le mixam bine,in 4 reprize,oprind mixerul din cand in cand si amestecand cu o lingurita-tot pentru a nu se schimba gustul in amar

-apoi intr-un castron mixam ( smintele mixate cu rabdare)
ca pe maioneza,adaugand:
-3 gr sare
-20 ml zeama lamaie
-30 ml ulei masline,bun
3,4 linguri de zeama din oala cu naut
( cate un pic ulei,un pic lamaie,,15 minute)

-dupa ce s-a fiert nautul,strecuram,il mixam bine,adaugand:
-pasta de susan
-200-300 ml zeama de la fiert
-3 gr sare
-20 ml ulei masline
mixam bine,lasam la rece,acoperit bine

servim rece , stropit cu 20 ml ulei masline combinat cu  20 ml zeama lamaie
 cu paine arabica,facuta de mine,voi explica  in urmatoarea postare

11 comentarii:

  1. in sfarsit vad la cineva ca nu pune usturoi in hummus.aleluia!!!am crezut ca-s eu singura ciudata care nu pune usturoi.am citit de doua ori reteta :))sa fiu sigura.zeama de lamaie n-am pus pana acum dar cu prima ocazie incer.pup si o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai facut pofta sa-ncerc!Cred ca mi-ar place,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mincat niciodata hummus, dar ma tenteaza dupa ingrediente... Pupici si-o seara placuta !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ina, super reteta si decorul foarte reusit !

    RăspundețiȘtergere
  5. Miodrag ,multumesc de la tine un '' bravo'' suna tare bine
    Sarah,daca punem usturoi va avea gust de fasole batuta,dar humus fara lamaie,,,nu stiu
    Flori incearca,e foarte bun
    Daniela nu stii ce pierzi
    Mandala,multumesc
    o zi placuta tuturor

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata tare apetisant, am sa incerc si fara usturoi, m-ai convins!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si mie imi place hummusul, dar nu am mixer, dau nautul prin masina de tocat, iese mai zgrunturos dar e bun si asa. Noutatea e reteta ta de tahini. Eu cumpar tahini de la supermarket. Cred ca nu e acelasi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  8. vad ca si tu esti eleva lui Surac :-)),foarte reusita floricica de morcov si frunzulitele din castravete,iar reteta trebuie musai sa o incerc daca ai spus ca-i ase buna,astept reteta de la painicile alea,parca-s scoici,am si eu trei marimi de forme,genul ala,te pusi

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat este de sanatos nautul! o reteta de probat!

    RăspundețiȘtergere
  10. n-am mancat humus:( am sa fac odata ! stii ce-mi place la farfuria ta? decorul! E super! si blogul e fantastic sunt multe de vazut!

    RăspundețiȘtergere