am tot vazut in internet retete - crema de zahar ars- nu m-au satisfacut,
mi-am facut reteta testand de cateva ori,acum voi face mereu ca e simplu de facut si rezultatele sant mai mult decat satisfacatoare
Boboaca te rog sa faci ca e foarte simplu de facut si foarte buna
pentru 3 :
3 oua
60 zahar pudra
100 gr smantana
200 ml lapte
10 gr zahar vanilat
30 gr zahar tos pentru caramel
punem in castronele de sticla(astea forme am)cate 10 gr zahar tos,punem un minut pe flacara sau in cuptor,
dupa ce s-a topit zaharul,oprim focul si cu o lingurita ungem peretii castronelului cu caramel
lasam sa se raceasca,
alaturi o tava cu putina apa,calda
pornim cuptorul,160
amestecam oua,zahar pudra,smantana,zahar vanilat,cu o furcuilta,mai mult frecam,pana nu se mai vede smantana-un minut,adaugam laptele,rece(toate sant reci)mestecam la fel,un minut,strecuram intr-un vas din care sa punem usor in castronele
le punem in tava cu apa fierbinte si la cuptor ,la mijloc,160-45 minute
dupa 45 minute,oprim cuptorul si le lasam 2 ore acolo
scoatem si lasam inca o ora in frigider
cu un cutit desprindem de pe margine si rasturnam cand servim
Foarte frumos... arata de revista!!!
RăspundețiȘtergeremultumesc Felis,savurez acum,ti-as da si tie una
RăspundețiȘtergerefrumos si elegant. O zi placuta...
RăspundețiȘtergereWooow, ce pofta mi-ai facut!!! O zi placuta!
RăspundețiȘtergeremultumesc Miodrag,Nely,o zi placuta si voua
RăspundețiȘtergeretare buna mai e crema de zahar ars ! si a ta e foarte aratoasa!
RăspundețiȘtergereCe simplu de facut si ce bine arata, cu inimioarele alea m-ai dat gata !
RăspundețiȘtergereArata super bine !
multumesc mult Pansy,Mandala
RăspundețiȘtergereda, e foarte usor de facut,acum voi face mereu -sotului meu ii place mult reteta asta de crema de zahar ars cremoasa
Sa va fie de bine ,nu e chiar crema de zahar ars ,e smantana coapta sau mai bine zis :panna cotta!Usor de facut si cu un gust delicat ,nu se poate sa nu fie pe placul tuturor!
RăspundețiȘtergereAngela,am pus si smantana sa fie mai cremoasa,aici laptele nu-i asa gras
RăspundețiȘtergere