de ziua femeii si nu numai, sa fiti iubite,ce doriti sa se indeplineasca,sa aveti un an de nota 10
PENTRU TORTUL DE 8 MARTIE
am folosit ciocolata,frisca,si mult rosu
am facut pasta de zahar e o placere sa modelezi
blat din:
6 albusuri batute spuma
4 galbenusuri frecate cu 5 linguri zahar pana obtinem o pasta groasa,adaugam lamaie rasa,2 gr vanilie
mixam continuu,adaugand cate o lingura albus(daca nu iese spuma tare numai continuati ca nu va iesi tortul)
punem in tava cu hartie de copt umezita cu apa si unsa cu ulei(nu se va mai lipi de hartie,iese usor din tava)
bagam la cuptor,incalzit ,180,la mijloc,25 minute
in acest timp topim ciocolata( in castronel,pe baie de abur)
se bate frisca foarte bine(atentie daca are zer deasupra si e un pic acrisoara n-o folositi,nu va iesi,trebue sa fie foarte proaspata)
scoatem blatul si-l insiropam cu apa,zahar si zeama de lamaie
--200 smantana,batuta frisca
--60 ciocolata 70% cacao
--2 galbenusuri facute crema cu 3 linguri zahar praf
--alune de padure ,mixate
--o lingurita ness(de calitate superioara)
amestecam toate astea usor cu o furculita de sus in jos,lasam 30 minute in frigider,cat se va raci blatul
crema alba de pe margine:
--100 gr smantana frisca batut a spuma
--60 gr ciocolata alaba topita si racita
amestecam foarte usor la fel ca la cea maro
deasupra sirop de capsuni cu gelatina
iata trandafirii de inspiratie din fereastra bucatariei,
sa aveti o petrecere frumoasa de 8 martie
La multi ani si tie, Ina! Frumos tort, as manca si eu o felie ;-)
RăspundețiȘtergeresuperb arata acest tort!
RăspundețiȘtergeresuper tort, la multi ani de 8 martie si sa ne tot incanti
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru tort!Ti-a iesit minunat!
RăspundețiȘtergereiti doresc toate cele bune si mult succes in toate!
multumesc mult,petrecere frumoasa
RăspundețiȘtergereCe tortulet frumos ai facut! Iar trandafirii arata ca cei adevarati. Bravo.
RăspundețiȘtergeremultumesc Brindusa,am invatat sa fac pasta de zahar si iata primii trandafiri
RăspundețiȘtergereSuperb tortuletul!
RăspundețiȘtergere