marți, 1 martie 2011
strudel cu mere
acest strudel il voi face si cu branza,e foarte bun,ia putin timp la intins coca dar rezultatele sant mai mult decat satisfacatoare
umplutura:
300 gr mar dulce taiat micut(sau mere verzi dar numai punem lamaie)
90 gr zahar
65 gr nuci taiate marunt
zeama de la o lamaie
se pun toate pe foc sa ramana uscat,cam 10 minute,se mesteca usor
se lasa sa se raceasca
pentru coca:
-faina -250 gr
-apa minerala - 110 ml
-putina sare-1 gr
-7 gr otet
-50 gr unt
oprim20 gr faina si untul pentru intins-se face o coca ,din celelalte va fi mai tare decat aluatul de paine
impartim in 8 si le lasam 15 minute
taiem untul in 8 si-l lasam in frigider
luam fiecare bucata de coca si intindem cu o lingurita de faina,cernuta din cand in cand peste coca
apoi scoatem o bucatica de unt,o invartim in palme si ungem foarte usor coca,(de 2 ori in interval de 5 minute)intindem din centru spre margine usor sa nu faca cute,intorcand de pe o parte pe alta,pana va fi o foaie subtire sa putem citi prin ea
ungem foaia cu untul ramas,impartim in 8 si punem una peste alta,punem compozitia,lipim marginile,punem in tava
apoi in cuptorul incins,la mijloc,180,30 minute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un 1 Martie calduros si un brat de flori!
RăspundețiȘtergereThat's a very delicious looking strudel, yumm yumm.
RăspundețiȘtergereFoarte reusit aluatul pe care l-ai pregatit . Se desface ,foite foite!
RăspundețiȘtergeremultumesc mult
RăspundețiȘtergereUau, ai facut singura foaia de strudel! Bravo. Delicios strudelul tau.
RăspundețiȘtergereBune raaaaau!De curand am facut si eu!
RăspundețiȘtergereOseara minunata!
thanks,sant bune si a 3-a zi
RăspundețiȘtergereimi place cum arata foaia,parca ar fi exact cele potrivite pt strudel,o reteta de tinut minte:)
RăspundețiȘtergereHello There. I found your blog using msn. This is a very
RăspundețiȘtergerewell written article. I'll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I'll definitely comeback.
Here is my homepage ... acoustic guitar chords for beginners