joi, 31 martie 2011

pui pe sticla

pentru 2 persoane:(unul mananca foarte putin ,adica eu)

700 gr pui
100 gr orez
550 apa
un manunchi brocoli
2 feliute morcovi,radacina patrunjel
foarte putina ceapa
sare,piper,,,

pasta pentru uns puiul:
o lingurita pasta dulce condimentata de rosii
o lingurita ulei
o lingurita zeama lamaie
o jumatate lingurita mustar

puiul curatat bine in interior,sarat,piperat,pe afara la fel,stropit cu delikat, fiind mic(numai asa am gasit)l-am asezat pe o sticla mica in care am pus apa si putina sare,
asezandu-l intr-un vas cu 100 gr orez,2 feliute morcov,2 de radacina patrunjel,putina ceapa ,sare,550 apa

l-am bagat in cuptor  ,cat mai jos,la 180,pentru o ora

dupa o ora,l-am pus in alt vas cu apa,in care am aruncat brocoli,
puiul se unge cu pasta de rosii ,in care am pus si ulei ca aproape toata grasimea s-a scurs in orez,
din nou la cuptor 20 minute 

din orez scoatem legumele,mai saram daca e cazul,il acoperim pana e gata puiul.

servim cu muraturi:conopida,castraveti,gogosari

10 comentarii:

  1. Frumos realizat, eu sunt la regim, dar as gusta din pui...

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar la regim putin e ok,nu e gras ca e micut

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine puiul. Cu siguranta a fost delicios

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am facut puiul,in felul asta,niciodata!Ar fi cazul sa incerc si eu sa vad ce am pierdut!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. incearca Janet,e foarte bun,astept sa-l vad pe blog

    RăspundețiȘtergere
  6. Mirela a fost putin ...si bun,ne place sa mancam acasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciao Ina ,eu obisnuiesc sa pun in sticla putina bere si plante aromatizante,ii da un gust mai bun la carnea de pui!

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ideie,Angela,ma gandesc ce gust va avea orezul ca asa cum il fac puiul lasa grasimea in orez si il face super bun

    RăspundețiȘtergere
  9. Important este sa nu cada berea peste orez ,in rest nu sant probleme ,orezul tau o sa fie bun si in acest mod!

    RăspundețiȘtergere