marți, 4 ianuarie 2011

tocanita cu pui

cand mi-e dor de Ialomita,fac o tocanita,care mi-aduce mirosul legumelor de gradina : rosii,ardei,patrunjelul,,,,uffff,leusteanul de ciorbe,borsul de la tusi,,,,
si un pui de casa,,,o minunatie
eu am folosit :
--un pui de un kg
--650 gr ceapa taiata solzisori
--300 gr taiat-un ardei gras rosu,unul verde
--un kg rosii (taiate si aici sant bune cele Qatareze -din shop-urile mici de cartier,sant mai coapte)
--mult patrunjel proaspat
--ulei,un polonic mic

puiul portionat,indepartam grasimea,cat putem de mult,punem intr-o tava ,cu sare si piper,il prajim pe foc mare 10 minute,se va rumeni
adaugam apa si-l bagam in cuptor,mijloc-180,o ora si un sfert
 

intr-o cratita mare de teflon cu un bun capac,sa nu iasa abur,mult,punem un polonic ulei si ceapa ,sare,piper,acoperim,mestecam din cand in cand,asta 5 minute,adaugam si ardeii,acoperim,inca 10 minute sa se caleasca,stoarcem rosiile taiate,punem jumatate,calim 5 minute,mereu acoperit,adaugam restul de rosii si dam focul un pic mai mic



de acum mestecam cu paleta de teflon,usor,mai mult intoarcem de sus in jos,curatand mereu marginile sa nu ramana ceapa ca se arde,adaugam cam la 10 minute cate putina zeama de rosii,apoi zeama din tava din cuptor,trebue sa clocoteasca usor in zeama
dupa ce am pus rosiile,vom fierbe o ora si un sfert,mestecand mereu
aceasta mancare ,bobocuto,trebuie sa fii continuu alaturi,uitand de net,altfel,,,,se lipeste foarte usor
scoatem tava mutam in alta tava mai mare carnea,adaugam legumele,tocam patrunjelul,pastrand ceva frunze pentru final,un ardei iute,sau ketchup iute,sare daca mai trebue
si mai introducem 45 minute la cuptor
---vom servi cu mamaliguta si un putin vin rosu (din butoiul cu strugurii zdrobiti din vita din curte,,,vise din copilarie)

2 comentarii:

  1. Arata asa de bine ca am simtit mirosul de verdeata! Sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Angela,tot mancarea de acasa e mai buna,desi ingredientele sant diferite la gust

    RăspundețiȘtergere