duminică, 30 ianuarie 2011

cornuri cu ciocolata

cornuri pufoase cu ciocolata
mereu in cofetarii gaseam cornuri,or cu prea mult unt,or putina ciocolata...acum pot face mereu ca sigur ies (respectand cu strictete gramajul)chiar daca pun mai multa ciocolata sau alta umlutura

pentru 8 cornuri:
--60 lapte
--140 faina
--40 gr galbenus(2 galbenuse cu putin albus)
--20 gr zahar
--3gr drojdie uscata
--30 gr unt
--2 gr zahar vanilat si razatura de la o lamaie

incalzim laptele,
1-punem putin lapte in castronul cu drojdie,mestecam cu putina faina,-lasam o jumatate de ora
2-batem galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat,coaja de lamaie,adaugam in  castronul  cu drojdia crescuta
mestecam 15 minute  adaugand cate putina faina,
lasam 60 gr faina pentru final,acoperim castronul cu o punga si lasam o ora sa creasca la cald sau cu aragazul aprins
3-dupa o ora,adaugam ,framantand pe paleta de plastic,cate putina faina pana o terminam,ungem paleta cu putin unt,framantam,cand se lipeste de mana iar ungem paleta cu putin unt,,,,pana terminam untul

umplutura:
--60 gr alune taiate mic
--100 gr ciocolata 60-70 %cacao
--25 gr ciocolata cu lapte pentru ornat





4-intindem coca ,un rotund,taiam si apoi fiecare triunghi,il lungim foarte mult  ,punem alune taiate,ciocolata 60% cacao taiata(pstram putina ciocolata pentru topit deasupra,rulam,le punem in tava cu hartie de copt(nu trebue unsa)

acoperim  tava cu o punga si lasam la cald o ora
bagam la cuptor,la 180,la mijloc 10 minute,dam focul doar jos si mai lasam 10 minute

17 comentarii:

  1. DEci ai pus ciocolata bucatele,eu as vrea sa umplu cornurile astea cu rahat,ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am pus ciocolata ca ne place mai mult dar poti pune rahat,,,ce vrei,coca sigur iti va permite

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar ma gandeam ca pe weekend sa-mi rasfat iubitul cu niste cornulete calde cu ciocolata si o cacao cu lapte, la micul dejun. Cred ca o sa le incerc si eu, arata delicios

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc Mirela,succes,sigur o sa-ti iasa,astept sa le vad in blog

    RăspundețiȘtergere
  5. De data asta mesajul s-a postat foarte repede,URA!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa ,deci cornurile sant la dospit !am facut portie dubla,jumate cu rahat si jumate cu ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sant foarte gustoase aceste cornuri ,au un singur defect ,portia e mica ,data viitoare trebuie sa fac portie quatrupla!Perfecte,multumesc Ina!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm, ce cornuri aratoase...iti fur si eu unul ;-)

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar arata ca cele de la brutarie,foarte reusite

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bine arata.Trebuie sa incerc si eu.La piticii mei le plac cornurile.

    RăspundețiȘtergere
  11. multumesc fetelor,trebue incercat,Miodrag,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma che meraviglia! DEvono essere di un buono e poi sono venuto così belli! Complimenti!
    Un abbraccio e buonissima serata

    RăspundețiȘtergere
  13. Hey si eu fac acuam aceasta reteta de cornutele cu ciocolata doar ca la partea a 2 a lam lasat sa creasca o ora doar ca nu a crescut deloc..poate am pus eu prea mult lapte(eu nu cred ca am pus mult in jur de 25g de lapte am pus atuncea)? Sau poate fiindca lam acorperit cu un prosop in loc de o punga?
    Totusi eu acuma lam acoperit cu punga si o sa-l mai las 30 de minute ..daca nu mai creste ce so fi intamplat?

    RăspundețiȘtergere
  14. daca nu creste la prima faza,drojdia,un pic apa calda,un pic faina,,dupa 15 min,va fi dublu,daca nu drojdia nu e buna,acoperit sau nu,va creste de e cald in bucatarie

    RăspundețiȘtergere