cornuri pufoase cu ciocolata
mereu in cofetarii gaseam cornuri,or cu prea mult unt,or putina ciocolata...acum pot face mereu ca sigur ies (respectand cu strictete gramajul)chiar daca pun mai multa ciocolata sau alta umlutura
pentru 8 cornuri:
--60 lapte
--140 faina
--40 gr galbenus(2 galbenuse cu putin albus)
--20 gr zahar
--3gr drojdie uscata
--30 gr unt
--2 gr zahar vanilat si razatura de la o lamaie
incalzim laptele,
1-punem putin lapte in castronul cu drojdie,mestecam cu putina faina,-lasam o jumatate de ora
2-batem galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat,coaja de lamaie,adaugam in castronul cu drojdia crescuta
mestecam 15 minute adaugand cate putina faina,
lasam 60 gr faina pentru final,acoperim castronul cu o punga si lasam o ora sa creasca la cald sau cu aragazul aprins
3-dupa o ora,adaugam ,framantand pe paleta de plastic,cate putina faina pana o terminam,ungem paleta cu putin unt,framantam,cand se lipeste de mana iar ungem paleta cu putin unt,,,,pana terminam untul
umplutura:
--60 gr alune taiate mic
--100 gr ciocolata 60-70 %cacao
--25 gr ciocolata cu lapte pentru ornat
4-intindem coca ,un rotund,taiam si apoi fiecare triunghi,il lungim foarte mult ,punem alune taiate,ciocolata 60% cacao taiata(pstram putina ciocolata pentru topit deasupra,rulam,le punem in tava cu hartie de copt(nu trebue unsa)
acoperim tava cu o punga si lasam la cald o ora
bagam la cuptor,la 180,la mijloc 10 minute,dam focul doar jos si mai lasam 10 minute
DEci ai pus ciocolata bucatele,eu as vrea sa umplu cornurile astea cu rahat,ce zici ?
RăspundețiȘtergereeu am pus ciocolata ca ne place mai mult dar poti pune rahat,,,ce vrei,coca sigur iti va permite
RăspundețiȘtergereChiar ma gandeam ca pe weekend sa-mi rasfat iubitul cu niste cornulete calde cu ciocolata si o cacao cu lapte, la micul dejun. Cred ca o sa le incerc si eu, arata delicios
RăspundețiȘtergeremultumesc Mirela,succes,sigur o sa-ti iasa,astept sa le vad in blog
RăspundețiȘtergereDe data asta mesajul s-a postat foarte repede,URA!
RăspundețiȘtergereAsa ,deci cornurile sant la dospit !am facut portie dubla,jumate cu rahat si jumate cu ciocolata!
RăspundețiȘtergerebravo,cred ca ti-au iesit bune
RăspundețiȘtergereSant foarte gustoase aceste cornuri ,au un singur defect ,portia e mica ,data viitoare trebuie sa fac portie quatrupla!Perfecte,multumesc Ina!
RăspundețiȘtergereMmm, ce cornuri aratoase...iti fur si eu unul ;-)
RăspundețiȘtergerechiar arata ca cele de la brutarie,foarte reusite
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata.Trebuie sa incerc si eu.La piticii mei le plac cornurile.
RăspundețiȘtergereFrumos realizat, imi place...
RăspundețiȘtergeremultumesc fetelor,trebue incercat,Miodrag,multumesc
RăspundețiȘtergereMa che meraviglia! DEvono essere di un buono e poi sono venuto così belli! Complimenti!
RăspundețiȘtergereUn abbraccio e buonissima serata
grazie per i complimenti,marifra 79
RăspundețiȘtergereHey si eu fac acuam aceasta reteta de cornutele cu ciocolata doar ca la partea a 2 a lam lasat sa creasca o ora doar ca nu a crescut deloc..poate am pus eu prea mult lapte(eu nu cred ca am pus mult in jur de 25g de lapte am pus atuncea)? Sau poate fiindca lam acorperit cu un prosop in loc de o punga?
RăspundețiȘtergereTotusi eu acuma lam acoperit cu punga si o sa-l mai las 30 de minute ..daca nu mai creste ce so fi intamplat?
daca nu creste la prima faza,drojdia,un pic apa calda,un pic faina,,dupa 15 min,va fi dublu,daca nu drojdia nu e buna,acoperit sau nu,va creste de e cald in bucatarie
RăspundețiȘtergere