miercuri, 1 decembrie 2010

tort aniversar

La multi ani,  Romani

blatul:
6 oua,6 linguri zahar,6 linguri faina
albus separat spuma,
galbenusurile cu zahar ,crema
se amesteca in crema de galbenus cate putin albus,mixand continuu,pana se termina albusul
adaugam cate o lingura faina cernuta si amestecam de jos in sus cu furculita
punem in tava cu hartie unsa si introducem la cuptor,la mijloc,la 180 pentru 25-30 minute


crema:
--roz:6 rahat rosu,100 gr unt,3 linguri zeama lamaie,se mixeaza(eu am avut un rahat care la temp. camerei se inmoaie-daca nu il punem intr-o cratita pe foc si mestecam pana il inmuiem ,apoi ,un pic rece,il mixam cu unt)
atentie: mestecam intai cu lingura,apoi cand e aproape crema ,mixam cu mixerul

--verzui:6 rahat verde plus 100 gr unt,3 linguri zeama lamaie

--alba:150 gr ciocolata alba plus 20 gr unt(se topesc putin,punand intr-un castronel introdus in apa fierbinte  )

insiropam cu zeama de lamaie(o lamie taiata felii si fiarta cu putin zahar) in care am adaugat putina zeama de compot de piersici

taiem blatul in 2,insiropam,la mijloc roz,pe margine verzui,stropit cu pistachio mixate putin
deasupra ciocolata alba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu