pentru aprox 12 portii(mai mult ,poate)-6 litri la final
---1300 gr - burta de vita(mai groasa)
---un os cu maduva
---30 gr albitura
---40 gr morcov
---20 gr ceapa
---8 galbenuse
---500 gr smantana
---aprox 400 gr otet
---2,3 capatani usturoi
---putin delicat
---2 felii de gogosar murat
1-burta se pune in apa clocotita,se lasa cateva minute,se scoate,se spala,se curata de pieliti,se freaca bine
2-se pune din nou in alta apa,intr-o oala electrica de fiert orez-2 ore
3- se scoate burta,se curata din nou de pieliti,grasimi,se taie felii mai lungi,se pune din nou in oala
se va continua inca 4 ore fierberea,adaugandu-se din cand in cand apa clocotita
4-adaugam intreg morcov-30 gr,albitura,ceapa,sare,piper,mai fierbem 20 minute
5-la final scoatem intr-o oala(,fara legume si oase)-si adaugam:
-------galbenusele frecate intr-un castron cu 200 gr smantana adaugand cate putina zeama
-------usuroi pisat,o capatana,o cescuta de otet,putin delikat
-------10 gr morcov ras fin,
-------feliute mici de gogosar murat
-------un ardei mic iute taiat feliute
se va servi alaturi cu smantana,otet,usturoi pisat bine,ardei iute
si mai ales impreuna cu prieteni dragi
atentie:se controleaza dupa 3 ore feliutele de burta sa fie nici prea moi nici prea tari,depinde de cat e de batrana vita-in functie de asta fierbem 6 ore ,mai mult sau mai putin)
Foarte reusita ciorbita ta ,felicitari!
RăspundețiȘtergereStii ca si eu sper ca retetarul meu sa fie de folos in viitor baietiilor mei? Toate cele bune!
multumesc angela
RăspundețiȘtergereasta e ideea,sa se inspire copiii,,,
macar odata
Pana una alta ai mei macar stiu unde sa caute mancarea preferata ,dupa care dau comanda!
RăspundețiȘtergere...cine cunoaste reteta de bombe de ciocolata, se facea din biscuiti rasi,cacao etc., facea mama da nu mai stiu exact cum...
RăspundețiȘtergereAi pus smantana cand era ciorba fierbinte s-a taiat
RăspundețiȘtergere