miercuri, 10 noiembrie 2010

semiluna

iata un dulce care poate fi facut in 25-30 minute
pe care il mancati jumatate cand il taiati ca semiluna(asa mi s-a intamplat)

pentru o tava aragaz ingrediente:

6 oua mari
80 gr zahar
100 gr praf migdale
o lamaie rasa

pentru ca mixam 5-7 minute,pregatim tava cu hartie de copt umezita  cu ulei pe ambele fete (ca sa se aseze bine)si cuptorul la 180
albusul batut separat spuma,galbenusul cu zaharul si razatura de lamaie separat mixat pana va fi o maioneza groasa ,apoi in vasul cu galbenusul  punem cate o lingura albus,mixam bine pana albusul va fi incorporat,pana se termina albusul,adaugam in ploaie praful de migdale si amestecam de sus in jos cu o furculita

punem in tava mestecand continuu,introducem pentru 15 minute la cuptor,la mijloc-180

scoatem cu hartia din tava si taiem cu un pahar de sticla subtire si pudram cu nuca de cocos

atentie:ca sa iasa bine mixati in vase ca la chek bobocel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu