miercuri, 17 noiembrie 2010

pulpe cu cartofi noi

timp de preparare o ora si jumatate

ingrediente:
pulpe-10
carofi noi,1 kg
o jumatate capatana usturoi
ketchup-3,4 linguri
1 l ulei
2 oua,o lingura de branza philadelphia
2 cani de pesmet
o lingura faina
sare ,piper,boia iute,nutmeg,,,patrunjel

---pulpele,spalate,le frecam cu sare,piper,putin ketchup iute,le punem intr-o tava,acoperim cu folie aluminiu si le lasam 45 miniute in cuptor,mijloc,220

---curatam cartofii,ii punem ,intr-o cratita  adaugam ulei atat cat sa fie acoperiti,stropim cu sare sa nu sara uleiul,ii lasam 10 minute sa se rumeneasca
ii scoatem intr-o alta cratita cu ketchup,usturoiul mixat cu foarte putina apa ,sare si piper,ii lasam la foc mic,15-20 minute,amestecand din cand in cand si  cate putina apa

---in acest timp pregatim sosul:2 oua batute cu o lingura branza philadelphia,sare,piper,putin nutmeg ras,punem si putin usturoi,o lingura de faina pentru consistenta

---si pesmetul cu putin piper,sare

---scoatem pulpele,racite putin,le trecem prin sosul cu ou,pemet,din nou sos,pesmet,le punem in ulei incins
le lasam doar sa se rumeneasca(ele sant deja facute)

le servim calde cu mult patrunjel proaspat

pesmetul eu il fac din bagheta frantuzeasca,rupta mic,uscata,sfaram cat pot cu mana si-l pastrez intr-un borcan,inchis,cand imi trebue il mixez


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu