miercuri, 13 octombrie 2010

prajitura cu albus


o prajitura a casei,o faceam mereu cand erau copiii mici
mi-a adus aminte boboaca
atentie,,se bat spuma albusele fara zahar ,daca nu se fac spuma se renunta,,faci omleta boboaca
il lasi un pic in frigider,,apoi incepi  cu galbenuse,,,cum scrie mai jos
ingrediente pentru o tava micuta(lungime26cm,latime16 cm inalta de 6 cm)

--5 oua
--5 linguri de zahar
--3 linguri zahar praf pentru indulcirea albusului
--5 linguri de faina (faina 000-pentru patiserie)
--5 linguri nuca pisata(nu prea mult pisata)
--50 unt nesarat
--o jumatate ciocolata  70 % cacao-pentru ornare
--jumatate borcan de gem  piersici sau caise,mai bune(eu am pus de cirese)
--lamaie rasa si zeama de la o jum lamaie
--2 varf cutit praf copt
timp de preparare 30-40 min

incepem punand cuptorul la 180,ca totul e foarte repede:
pregatim tava cu hartie  unsa cu ulei,pe ambele parti sa se aseze bine,
separam oualele,
5 galbenusuri plus 5 linguri de zahar,coaja de lamaie,se mixeaza ca o maioneza
se adauga nuca,praf de copt stins in zeama de lamaie,faina cernuta ,untul mixat putin
se aseaza in tava,se baga la cuptor ,la mijloc,15 minute,

intre timp  albusurile se bat spuma,se adauga zaharul praf,amestecand usor,abia iese aerul din albus si nu se mai umfla la copt

dupa 15 min se scoate  tavita si se pune deasupra gemul de cirese,albusul batut spuma
se mai da 10 min la cuptor







si acum vom orna cu cirese amare si  ciocolata topita ,
e asa buna ca oricine o poate denumi prajitura casei


2 comentarii:

  1. la ultima prajitura ai uitat faina ..delicioase

    RăspundețiȘtergere
  2. da,multumesc,am adaugat,nu scrisesem in modul de a prepara,era doar in ingrediente

    RăspundețiȘtergere