-250 gr faina
-75 gr fulgi de porumb
- 8 mere verzi
-130 gr zahar
-1/2 lingura otet
-1 gr sare
-5 gr scortisoara
-8-10 nuci
-o lamaie
1.--radem merele,le punem intr-o cratita pe foc mare,cu zaharul si zeama de lamaie,mestecand,usor,pana incepe sa se rumeneasca,o lasam sa se raceasca,dupa care adaugam scortisoara si nuci taiate.
2.--facem coca din faina,apa,sare ,otet,o lasam o jumate de ora
3.--zdrobim cu sucitorul fulgii
4.-- facem o pasta din:
-100 gr faina
-60 gr ulei
intindem coca fff subtire,intindem peste pasta,presaram fulgii,rulam coca,taiem 8 rulouri
- merele calite,reci, le impartim in 16 gramajoare
intindem fiecare rulou,apasand intai cu degetele si pe o parte si pe alta,apoi cu sucitorul,intindem coca f subtire,un dreptubghi-impartim in 2,punem mar,la fiecare,inchidem si presaram marginile
punem in tava cu hartie de copt,unsa cu putin ulei
punem in cuptorul incalzit
la 200, mijloc,25-30 min
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu