azi am facut si coltunasi cu ciuperci
coca pentru coltunasi:
aproximativ 200 gr faina
2 oua
10 ml apa minerala,sare
umplutura:
80 gr ciuperci (din conserva mixate si stoarse bine)
un galbenus
putin patrunjel si putin marar tocate fin
sare,piper
sos
200 gr pasta de rosii dulce
4 linguri ulei de masline
putina menta uscata
piper,sare,boia iute sau dulce
piper boabe,o foaie de dafin
facem coca,elastica,framantand 15 minute adaugand cate putina faina,o lasam o jumate de ora acoperita cu un castron de sticla
punem la fiert o oala mare cu 2 l apa sa clocoteasca
intindem foaia subtire,taiem cu forma mare,punem un varf umplutura,indoim si taiem cu forma mica
si punem coltunasii in apa clocotita ,asteptam sa se ridice,acoperim cu capacul si-i lasam 20 minute sa fiarba,din cand in cand ii mai intoarcem
intr-o craticiara mica inalta,punem pasta de bulion ,toate celelalte pentru sos,diluam cu apa din oala care fierbe si o lasam sa clocoteasca incet
dupa 20 minute scoatem coltunasii,ii punem in sos,mai adaugam apa,daca trebue,acoperim si-i lasam 5 minute sa fiarba
cu restul de compozitie facem rulada cu muschi de vita
intindem ca la snitel carnea,punem o felie de mozzarella,in bucatele,imprastiem peste tot,punem umplutura de ciuperci,rulam si punem in punga -oven bags,legam,intepam de 2 ori sus,o punem intr-o tavita
si bagam la cuptor 180-o ora si jumate
arata minunat! am sa incerc reteta in curand... o seara placuta! adela
RăspundețiȘtergereCe buni trebuie sa fie coltunasii.
RăspundețiȘtergereAi facut o mancare calorica,numai buna sa te bagi apoi sub plapuma.:)
Ce bun trebuie sa fie!!.. Arata apetisant!!
RăspundețiȘtergeresant foarte gustosi,important e sa fie coca buna sa nu iasa tari,sant buni la gust cand isi maresc volumul de 2 ori la fiert
RăspundețiȘtergere...ce apetisant arata...nu am facut niciodata coltunasi, o sa incerc si eu reteta ta!
RăspundețiȘtergeredelicios
RăspundețiȘtergerefelicitari
Violette,in orice bucatarie ar trebui sa se gateasca coltunasi sant foarte buni
RăspundețiȘtergere