miercuri, 16 martie 2011

coltunasi cu ciuperci si rulada de vita

azi am facut si coltunasi cu ciuperci

coca pentru coltunasi:
aproximativ  200 gr faina
2 oua
10 ml  apa minerala,sare

umplutura:
80 gr ciuperci (din conserva mixate si stoarse bine)
un galbenus
putin patrunjel si putin marar tocate fin
sare,piper


sos
200 gr pasta de rosii dulce
4 linguri ulei de masline
putina menta uscata
piper,sare,boia iute sau dulce
piper boabe,o foaie de dafin

facem coca,elastica,framantand 15 minute adaugand cate putina faina,o lasam o jumate de ora acoperita cu un castron de sticla
punem la fiert o oala mare cu 2 l apa sa clocoteasca
intindem foaia subtire,taiem cu forma mare,punem un varf umplutura,indoim si taiem cu forma mica


si punem coltunasii in apa clocotita ,asteptam sa se ridice,acoperim cu capacul si-i lasam 20 minute sa  fiarba,din cand in cand ii mai intoarcem
intr-o craticiara mica inalta,punem pasta de bulion ,toate celelalte pentru sos,diluam cu apa din oala care fierbe si o lasam sa clocoteasca incet

dupa 20 minute scoatem coltunasii,ii punem in sos,mai adaugam apa,daca trebue,acoperim si-i lasam 5 minute sa fiarba



cu restul de compozitie facem rulada cu muschi de vita


intindem ca la snitel carnea,punem o felie de mozzarella,in bucatele,imprastiem peste tot,punem umplutura de ciuperci,rulam si punem in punga -oven bags,legam,intepam de 2 ori sus,o punem intr-o tavita
si bagam la cuptor 180-o ora si jumate

7 comentarii:

  1. arata minunat! am sa incerc reteta in curand... o seara placuta! adela

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce buni trebuie sa fie coltunasii.
    Ai facut o mancare calorica,numai buna sa te bagi apoi sub plapuma.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bun trebuie sa fie!!.. Arata apetisant!!

    RăspundețiȘtergere
  4. sant foarte gustosi,important e sa fie coca buna sa nu iasa tari,sant buni la gust cand isi maresc volumul de 2 ori la fiert

    RăspundețiȘtergere
  5. ...ce apetisant arata...nu am facut niciodata coltunasi, o sa incerc si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Violette,in orice bucatarie ar trebui sa se gateasca coltunasi sant foarte buni

    RăspundețiȘtergere