miercuri, 16 martie 2011

coltunasi cu branza si friptura de curcan

pentru ca a ramas ceva friptura de curcan de la masa de luni
am facut coltunasi si sos condimentat

coca pentru coltunasi:
aproximativ  200 gr faina
2 oua
10 ml  apa minerala,sare

umplutura
o lingura branza feta
un galbenus
cascaval ras mic atat cat sa fie groasa compozitia(eu folosesc huidu)

sos
200 gr pasta de rosii dulce
4 linguri ulei de masline
putina menta uscata
piper,sare,boia iute sau dulce
piper boabe,o foaie de dafin

facem coca,elastica,framantand 15 minute adaugand cate putina faina,o lasam o jumate de ora acoperita cu un castron de sticla


punem la fiert o oala mare cu 2 l apa sa clocoteasca
intindem foaia subtire,taiem cu forma mare,punem un varf umplutura,indoim si taiem cu forma mica
si punem in apa clocotita ,asteptam sa se ridice,acoperim cu capacul si-i lasam 20 minute sa  fiarba,din cand in cand ii mai intoarcem
intr-o craticiara mica inalta,punem pasta de bulion ,toate celelalte pentru sos,diluam cu apa din oala care fierbe si o lasam sa clocoteasca incet

dupa 20 minute scoatem coltunasii,ii punem in sos,mai adaugam apa,daca trebue,acoperim si-i lasam 5 minute sa fiarba
o mancare buna si calda si rece

daca vrem desert pastram cativa,pudram cu zahar praf  si servim cu smatana

6 comentarii:

  1. mai ma inebunesti,as manca si eu,dar mai am de asteptat,te pup si multumesc [pt premiu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you Umm Mymoonah for your comment and for stopping by

    da Craita sant foarte gustosi coltunasii,oricand si cu orice

    RăspundețiȘtergere
  3. ce idee minunata cu coltunasi si friptura
    vreau si eu

    RăspundețiȘtergere
  4. Thankyou for dropping by simply.food.Your visit and comments are very much appreciated.My 1st visit here you have a nice blog but couldn't find the translate button to be able to read it.However the pics look really appetising.

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana,fara putina carne nu se mananca la mine,asta e cererea

    RăspundețiȘtergere