vineri, 18 mai 2012

floarea soarelui

pentru 2 persoane:

I--500 gr.-carne vita plus carne de pui -toacata
150 gr.- rosii cherry,mixate bine
450 gr.rosii mari bine  coapte mixate bine
60 gr,ceapa alba  tocata fin
2 linguri ulei
sare,piper
2 linguri busuioc uscat (pus cu 15 min inainte de final)
se lasa cu capac la foc mic 2 ore,mestecam din cand in cand


II--sos bechamel
200 ml lapte
10 gr faina
3 gr unt(se unge cratita sa nu se mai lipeasca)
putina sare
nutmeg putin, ras fin,se pune la final
 

III--pasta intinsa(ca in reteta '' supa de pui cu taitei de casa'') si taiata cu forme,de petale si frunze
putina pasta amestecata cu spanac fiert si stors bine(pt frunze)


IV--folosim si un sos de masline
 -100 gr masline verzi si negre-mixate bine cu puitin ulei masline si putina supa de la pasta

VI--putina mozzarella ,rasa


pe farfurie,punem pasta taiata mare,un 3,4 lingurite  sos bechamel,mozzarella,carnea care nu va avea zeama
pe margine sosul de masline,si petale din pasta
fluturasul taiat ,fiert,uns cu kethup,infipt cu scobitor


si un mac din rosii cherry
ok,un meniu complet,fff bun,pupici tuturor

11 comentarii:

  1. Ceau Ina, unde ai fost ? Super bine arata !

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Mandala,lucrez acum,numai am timp de retete noi

    RăspundețiȘtergere
  3. Superb!!Felicitari pentru ideele absolut minunate:)!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata superrr!!
    Cred ca e un deliciu!
    Te pup!Imi era dor de tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tu stii sa prezinti intotdeauna retetele delicioase intr-un mod si mai atragator, avand mare grija la aspectul artistic!
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cata rabdare poti avea ;) , bravooo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine ai revenit! Ca de obicei ...MINUNAT!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. la présentation est superbe, bravo
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  9. va multumesc mult pentru frumoase complimente,pentru vizita

    RăspundețiȘtergere