miercuri, 18 mai 2011

tort cu margarete

LA MULTI ANI  BOBOACA
cele mai frumoase ganduri ti le trimitem cu dor

am facut un tort  care sper sa-ti placa
ornat cu margarete,urmand pasii explicati de  http://vioricacakes.blogspot.com/
-multumesc mult Viorica,pentru postari
am folosit  instrumente  din casa ,simple,sablone facute de mine




blat de pandispan:
6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina
o lamaie rasa

crema maro:
100 gr unt frecat cu 70 gr zahar pudra
100 gr smantana,facuta frisca
10 gr cacao
40 gr alune de padure,mixate

crema  alba:
100 gr unt frecat cu 50 gr zahar pudra
100 gr smantana,facuta frisca
50 gr nuca cocos

pasta de imbracat tortul:
9 gr gelatina
32 gr glucoza lichida
23 ml apa,colorant
200 gr zahar praf
cand scoatem din congelator intindem cu ulei de cocos

28 de comentarii:

  1. Cat de frumos este si cata rabdare si pricepere ai!Felicitari si" La multi ani " sarbatoritei!Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragut e tortul!!!
    Imi plac margaretele.

    RăspundețiȘtergere
  3. va multumesc,tortul a fost foarte bun,imi place sa invat lucruri noi

    RăspundețiȘtergere
  4. Reusit tortul tau cu margarete, chiar foarte frumos! Se vede ca ai multa rabdare! FELICITARI!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc Nely,rabdare am dar inca invat in pasta de zahar

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar tortul este splendid iar arta se vede in fiecare postare.Fiecare "farfurie" este o poveste.Imi face mare placere sa intru pe blogul tau!!!
    PUPICI!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Petronela multumesc pentru frumoasele cuvinte,te mai astept,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  8. Ina ,tortul este superb, eu iubesc margaretele acum au inceput sa infloreasca la mine in gradina, as fi mincat cu placere din el !

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc Mandala,
    va trimit la toate cate o felie de tort cu o
    margareta

    RăspundețiȘtergere
  10. Waw, chiar te pricepi la ornat torturi. Arata perfect margaretele. Foarte frumos tortul

    RăspundețiȘtergere
  11. cata aplicatie ai pentru decoratii!bravo!

    RăspundețiȘtergere
  12. Super margaretele,rabdare si indemanare,le ai pe amandoua!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte frumos tort! Se vede ca ai multa indemanare, decoratiile fiind facute fara decupatoare profesionale..

    RăspundețiȘtergere
  14. imi place tare mult ! foarte frumos! super margaretele! un tort foarte reusit! La multi ani sarbatoritei!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mai eu nu ma pricep la torturi,si mai ales la cele ornate cu pasta.Dar sunt intr-o continua admiratie fata voi artistele care va pricepeti.
    Nu pot sa scriu comentarii la toate torturile pe care le vad,dar asta chiar m-a dat pe spate.
    Cat poate fi de finut,de dragut.
    M-a cucerit.
    Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  16. Super arata, sti sa decorezi ai simtul artistului, imi place. O seara placuta...

    RăspundețiȘtergere
  17. tuturor multumesc mult ,mult,m-ati lasat fara cuvinte,multe si frumoase complimente,sa aveti o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  18. Am revenit, aluatul de saratele, trebiu salti cel putin 30 minute la frigider inainte de al baga la cuptor si vinul alb trebuie sa fie foarte rece, restui in regula, bafta o sa-ti placa.

    RăspundețiȘtergere
  19. minunat tort,rabdare de nota 10 si imaginatie la fel

    RăspundețiȘtergere
  20. multumesc Miodrag,voi incerca
    Yaya6 multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. cred ca este cel mai frumos tort pe care l-am vazut !!! felicitari !!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani boboacei tale ! Felicitari i-ai facut un tort minunat!

    RăspundețiȘtergere
  23. multumesc mult,multumesc pentru urarile adresate boboacei mele-Elena

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai ai invat de la Viorica numai lucruri bune,felicitari,explica extrordinar e o buna profesoara,un tort de nota 10 forma de margarete de unde-ai comandat-o si spune exact ce zahar folosesti?daca-l mai rasnitezi odata,de unde i-ai glucoza si uleiul de cocos?sunt lucruri pe care nu le cunoaste toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  25. Doinitza,forma de margarete o vezi in poza facuta de mine din plastic,faci o biluta,apesi plasticul,lasi un pic sa se usuce,dupa tai cu un cutit f bine ascutit,
    zaharul e pudra,aleg pe cel ce nu are cristale,nu-l mai rasnesc
    glucoza si uleiul de cocos e in comert aici in Qatar
    altadata am folosit unt in loc de ulei de cocos

    RăspundețiȘtergere
  26. Deci se poate si cu forma de aia sa faci margarete nu trebuie neaparat sa cumperi de la Wilton ,o idee geniala,am sa-mi confectionez si eu una,noi n-avem Quatar in Zalau,dar am sa caut in magazine.mersi

    RăspundețiȘtergere
  27. da Doiniza,vezi ca se poate,dupa ce tai cum am explicat,urmezi pasii de la viorica,frunzele la fel
    eu zic ca pentru torturi facute pentru casa nu merita investit in materiale scumpe pe care le vei folosi poate de 2,3 ori

    RăspundețiȘtergere