duminică, 1 mai 2011

crema de zahar ars

am tot vazut in internet retete - crema de zahar ars- nu m-au satisfacut,
mi-am facut reteta testand de cateva ori,acum voi face mereu ca e simplu de facut si rezultatele sant mai mult decat satisfacatoare
Boboaca te rog sa faci ca e foarte simplu  de facut si foarte  buna

pentru 3 :


3 oua
60 zahar pudra
100 gr smantana
200 ml lapte
10 gr zahar vanilat

30 gr zahar tos pentru caramel

punem in castronele de sticla(astea forme am)cate 10 gr zahar tos,punem un minut pe flacara sau in cuptor,
dupa ce s-a topit zaharul,oprim focul si cu o lingurita ungem peretii castronelului cu caramel
lasam sa se raceasca,
alaturi o tava cu putina apa,calda
pornim cuptorul,160

amestecam oua,zahar pudra,smantana,zahar vanilat,cu o furcuilta,mai mult frecam,pana nu se mai vede smantana-un minut,adaugam laptele,rece(toate sant reci)mestecam la fel,un minut,strecuram intr-un vas din care sa punem usor in castronele
le punem in tava cu apa fierbinte si la cuptor ,la mijloc,160-45 minute
dupa 45 minute,oprim cuptorul si le lasam 2 ore acolo
scoatem si lasam  inca o ora in frigider
cu un cutit desprindem de pe margine si rasturnam cand servim

10 comentarii:

  1. Foarte frumos... arata de revista!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Felis,savurez acum,ti-as da si tie una

    RăspundețiȘtergere
  3. frumos si elegant. O zi placuta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Wooow, ce pofta mi-ai facut!!! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc Miodrag,Nely,o zi placuta si voua

    RăspundețiȘtergere
  6. tare buna mai e crema de zahar ars ! si a ta e foarte aratoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce simplu de facut si ce bine arata, cu inimioarele alea m-ai dat gata !
    Arata super bine !

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc mult Pansy,Mandala
    da, e foarte usor de facut,acum voi face mereu -sotului meu ii place mult reteta asta de crema de zahar ars cremoasa

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa va fie de bine ,nu e chiar crema de zahar ars ,e smantana coapta sau mai bine zis :panna cotta!Usor de facut si cu un gust delicat ,nu se poate sa nu fie pe placul tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Angela,am pus si smantana sa fie mai cremoasa,aici laptele nu-i asa gras

    RăspundețiȘtergere