miercuri, 30 martie 2011

sarmale cu orez si ciuperci

daca esti roman sigur ai mancat si stii cat sant de bune
daca nu esti roman incearca si spune-mi daca iti plac

 ingrediente pentru aproximativ 50 sarmale

o varza acra buna sa o mananci ca salata
200 gr orez
200 gr ciuperci din conserva
300 gr ceapa
600 ml apa
100 ml ulei
2 oua
100 gr pasta de rosii - dulce condimentata
2,3 frunze de dafin
10 gr patrunjel si foarte putin marar
sare,piper

intr-o cratita de teflon,cu 40 ml ulei,punem ceapa tocata marunt,calim putin,atat cat sa devina transparenta,adaugam orezul,dam foc mai mic si fierbem  adaugand cate putina apa -(2 pahare de apa)orezul va fi fiert doar jumatate
lasam sa se raceasca,
adaugam 2 oua,sare,piper,verdeata tocata marunt,ciupercile tocate marunt si stoarse
formam sarmalele,micute,
eu le-am pus in vas de sticla,un rand sarmale,stropit cu pasta de rosii diluata,o frunza de dafin,sarmale,punem apa sa le acopere,restul de ulei,gustam din zeama dupa o ora si daca nu e suficient de gustos,adaugam putin delikat?(un cub maggi)
la cuptor,180,foarte jos-3 ore

se mananca calde sau reci,cu mamaliguta

5 comentarii:

  1. da foarte bune! daca nu suntem in post combin cu piept de pui sunt delicioase... o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. noi romanii numai sa ne gandim la sarmale si ne facem pofta

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, super prezentare,deci se poate din o mancare simpla sa arate aspactuos. Inca odata bravo, scuze de greseli ortografice dar eu am facut scoala in limba sarba, asa ca mai gresesc. O seara placuta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bune sarmalutele! Perfecte pentru o zi de post

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc mult Adela, Mirela,Miodrag de la tine chiar ca e un bun comliment

    RăspundețiȘtergere