duminică, 24 octombrie 2010

paine de casa cu seminte de susan

  300 gr  apa calda
       1 gr  zahar
       9 gr  sare
       4 gr  drojdie
     445 gr  faina
      30-40 gr  susan mixat
      8 gr  unt


1--se amesteca putina apa calduta,drojdia,zaharul,putina faina,
si se lasa sa creasca





2--se adauga apa calduta,susan,se framanta
 cu faina(se opreste 115 gr pentru framantat),se adauga sarea





apoi se lasa o ora ,sa creasca dublu,acoperit cu o punga,
pe langa aragazul pornit daca nu e cald in camera


3--se framanta din nou cu restul de faina,apoi 8 gr unt,
ungandu-se tableta,cate putin,apoiin tava cu hartie unsa cu unt
sa creasca dublu,o ora sau mai mult,se unge cu galbenus cu putin lapte
apoi la cuptor la 220,  jos ,dupa 10 min,se lasa doar jos cuptorul
sau se acopera cu o folie

35-40 min

2 comentarii: