miercuri, 11 august 2010

sarmale din carne de vita si piept de pui

 in Qatar sarmalele  facute ca acasa,e o...  aventura,:,trebuie sa murezi varza,,va arat dupa,,,,iata
ingrediente
-1 kg carne de muschi de vita tocat
-0,5 kg piept de pasare tocat(sau carne de pui tocata)
-150 gr orez
-2 cepe
-un pahar apa
-135 gr pasta de bulion dulce
- 1 kg varza(deja portionat si putin stors)-portionam varza,taiam fara mila(ca vom  face cat
timp fierb sarmalele o varza calita)
deci ies 75-90 sarmalute(depinde de cat de mici se fac)

se toaca ceapa,se caleste un pic in 2 linguri ulei,atat cat sa devina transparenta,rece se amesteca cu ,orezul,carnea,o lingura de pasta rosii,sare,piper,putin patrunjel,putin marar tocat fin,se framanta,punand cate putina apa,pana va intra toata apa,e foarte important sa framantam carnea ,cat mai bine-,se pun in o oala(-de lut ,e bine)eu pun sarmalele pe o sita de inox pentru fiert legume

pe fiecare strat,bulion diluat,o frunza de dafin,cam 50 gr pasta rosii ,pe care o diluam

acoperim cu apa ,2,3 linguri ulei,fierbem 3 ore -foc mic,scuturand usor vasul din cand in cand

cu o ora inainte se gusta zeama (daca zeama e buna vor fi si sarmalele) daca mai trebue adaugam un cub de vita knorr,putin ketchup dulce

se servesc cu varza calita:

,,,,,,,pentru sarmale de porc eu pun:
-1kg pulpa ,muschi,(tocat)
-1kg -piept porc fără os tocat (cea din care se face kaizer)
-ceapa nu se caleste,se pune un pic ulei in apa care acopera sarmalele
restul.la fel,,,,,,,,,,

aici in Qatar e  dificil de a avea o varza murata buna,e foarte  cald si am tot incercat,cea mai buna varianta e o varza mare plata,taiata in 2 pusa cu sare mare in o oala mare cu capac jos pe gresie,2, zile,presand-o din cand in cand pana se inmoaie putin,dupa ,se desfac foile,se taie cotorul,se imparte in 2 sau 3 -cat de mici le facem,se ruleaza,se pun in sticle,se adauga sare de e nevoie,se inchide bine,se aseaza  in un loc racoros ,jos pe gresie si din cand in cand se invarte sticla,usor,sus ,jos lateral,tinute intr-un sac menaj negru-dupa 2,3 luni varza va fi foarte buna,se taie sticla iar zeama e buna de baut
iata,zeama de la 2 sticle si o sticla cu varza,asteptand sa fie taiata
atentie- inainte de a pune in sticla gustam zeama,de e amaruie,spalam bine varza si punem alta apa  si sare in sticla .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu